• Rower – film o pasji, niepełnosprawności i RaceRunning Rower – film o pasji, niepełnosprawności i RaceRunning

> Aktualności > 3 ważne pytanie o RaceRunning

3 ważne pytanie o RaceRunning

Jesteś ciekawy czy RaceRunning jest sportem dla Ciebie? A może chciałbyś zakupić mobileR?

1. Jakie wymagania trzeba spełnić, aby uprawiać RaceRrunning?
Jeśli jesteś osobą niepełnosprawną, ten sport jest idealny dla Ciebie! RaceRunnerem może każdy, w tym osoby z głęboką niepełnosprawnością, a nawet osoby starsze. Jedynym warunkiem jest brak przeciwwskazań medycznych do tego typu rehabilitacji. Najważniejsze są dobre chęci, silna motywacja i pozytywne nastawienie.
2. W jaki sposób mogę wystartować w zawodach?
Mistrzostwa RaceRunning organizowane są co roku w Kopenhadze. Do Danii pojadą na pewno osoby, które wykażą się zaangażowaniem i chęcią do pracy. Liczba miejsc co roku jest ograniczona jednak wierzymy w to, że każdy będzie systematycznie trenować i poprawiać wyniki będzie miał szansę zostać reprezentantem Polski. Pragniemy aby w każdym województwie powstały sekcje RaceRuning. Dzięki temu, już niedługo będziemy mogli zorganizować ogólnopolskie zawody RR i w ten sposób wyłaniać reprezentantów. Skandynawowie czynią starania aby RaceRuning stał się dyscypliną paraolimpijską. Międzynarodowy Komitet Paraolimpijski jest pozytywnie nastawiony do tego projektu – jest duża szansa, że RaceRunning pojawi się na paraolimpiadzie w 2024 r.
3. Gdzie mogę zakupić mobileR?
MobileR można kupić na 3 sposoby:
1. Podczas pokazów MobileRów w Twoim mieście. Tam możesz dobrać i przetestować MobileR idealny dla Ciebie. Jeśli nie byliśmy jeszcze w Twoim mieście zadzwoń do nas. Może wspólnie uda nam się zorganizować takie spotkanie w Twojej szkole, Warsztacie Terapii Zajęciowej lub Ośrodku rehabilitacyjnym.
2. W sklepie internetowym na stronie internetowej Zlotowianka.help gdzie sposób zamówienia jest opisany w kilku prostych krokach
3. Możesz również do nas zadzwonić, przyjmiemy zamówienie i doradzimy jaki MobileR będzie odpowiedni dla Ciebie